perjantai 3. toukokuuta 2013

Nukke kaavoitusta osa 1

Helei! Innostuinpas taas kaavoituksesta, kun ystävän nukkea kaavoitin ja nyt siis kertoilen kokemuksestani BJD kaavoituksista. Kaavoitus osana paitapuseron peruskaava. Ystäväni nukke oli kokoa SD ja minun MSD.

Nukkeja on aika erilaista kaavottaa. Sitä voisi luulla, että se on helpompaa, kun nukke ei liiku, mutta voi kuule mitä kaikkea sitä tulikaan opittua. Ei se ollutkaan ihan niin helppoa. Nukelle ei voi sanoa: "Selkä suoraksi". Niitä niveleitä pitää käännellä 'selkä suoraan' asentoon, eikä se ihan niin vain tapahdu. Toki mittailu itsessään oli aika helppoa, paitsi kun piti arvioida missä niskaluu on. Minun MSD nukessa on jonkunlainen kohta, mitä siinä SD nukessa ei ollut. Sitten kun nukeilla on ne hartia pallonivelet, niin sitä hartia mittausta oli mielenkiintoista yrittää mittailla.

Koulussa opetettiin ensin piirtämään 1/4 kaavoja, mutta nukella semmoinen ajatuskin oli ihan turhaa. Mutta kaikki lisäykset ja vakio laskelmat pitikin miettiä, miten niitä lähtisi laskemaan nukkekokoiselle. Ystäväni oli kerennyt asiaa pohtimaan jo aikaisemmin ja teoria osottautui ihan fiksuksi. SD nukke on about kolmasosa ihmisen kokoinen ja MSD neljäs osa. Eli kaikki vakio lisäykset yms piti vain jakaa joko 3 tai 4.

Kun kaavat oli valmiiksi saatu, tahdoin tehdä sovituskappaleet. Vaatteet muuten oli ihan ok näköisiä, jos tosin olisin takkia niille kaavottanut. SD nuken kaavoja en tohinassa kerennyt korjailemaan, mutta MSD kaavat kun tein kaikessa rauhassa kotona niitä sitten fiksailtiin. Minulla on tulossa tähän loppuun MSD kaavoiuksesta kuvia. Mutta tosiaan, jos joku ei tykkää kaavottaa, mutta haluaisi nukelleen kaavoja niin täältä löytyy yksi innokas kaavottaja, pientä korvausta pyytäen :)

Ennen kuin päästiin edes mittaamaan neitokaista otin kuvatarinaa varten kuvia. Taktikoidusti sensuroitu ;D

Ilman peruukkia mittaamisesta tuli paljon helpompaa.

Enwy tarkisti ja ihmetteli mittojaan.

Ensimmäinen sovitus

Istumakorkeuden tarkistus.

Näin pienen otuksen vaatteen sovituksessa suosiolla otin mahdolliset poistot pois sivusaumasta, mutta tasasin niitä kaavassa.

Toka sovitus. Mielestäni onnistuin aikasen hyvin.

Istumakorkeus ja sivuprofiili vaatteesta. Tein etukappaleessa helmaan kaarroksen. Näkyy seuraavassa kaava kuvassa.

Tämä voikin olla monelle aika hepreaa, mutta minä tykkään kaavotuksesta. Vas. kuva oli ensimmäisen sovituksen kaavat. Oik. kuvassa näkyy kuositteluja. En ala selostaa mitä kaikkea muutin kaavasta.
Seuraavaksi tiedossa olisi housujen kaavotusta. Katsoo milloin jaksan siihen siirtyä. Todennäköisesti aika pian, kun makkarin puolella kaikki paperit on edelleen esillä ;) Näkemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti