torstai 9. toukokuuta 2013

Kolmas vuosipäivä häistä

Heippa! Vietin puolisoni kanssa 8.5. ´nahka´ vuosipäivää. Oikeastaan nyt vasta on tuntunut, että palikat ovat vihdoin asettuneet. Sitä sanotaan, että ensimmäinen vuosi on mukavaa ja ruusuista, mutta meillä se ainakin oli myrskyistä ja riitaisaa: "Meijän kotonapa tehtiin AINA tehtiin näin".

Jos jotain olen oppinut niin kumpikin tarvittiin tilaa. Ensimmäinen vuokra-asuntomme oli 29 m². Riitelimme jatkuvasti ja eripuramme jatkui tiuskimisena muuallekkin. Vaikka riitelimme niin emme koskaan vakavasti miettineet eroa. Vihaisena tulee sanottua vähän sivu suun. Lopulta äitini huomautti tiuskimisesta ja ehdotti muuttoa isomopaan kämppään ja niin tapahtui.

Muutimme sitten vuokrakaksioon, joka oli kooltaan 62 m². Tilaa oli ruhtinaallisesti ja kavereita vihdoin kehtasi kylään hyvin mielin kutsua. Ongelmaksi osottautui kuitenkin se, että minä en ole koskaan viihtynyt kerrostaloissa. Tietyistä pelisäännöistä piti kiinni pitää, mutta toiset piti toisia paremmin kuin toiset. Kerrostalo huoneistomme sijaitsi kahden muun kerrostalon kanssa siten, että niistä muodostui iso sisäpiha, mutta myös iso kaikukoppa. Pihalla ei tarvinnut kuin muutama lapsi tai aikuinen olla, niin puhe ja kikatus kaikui aivan hirveästi. Toisessa kämpässä tuli mukanaan myös isommat taloudelliset maksut. Niimpä me päätimme toisen hääpäivän olleen paperi hääpäivä.

Kolmas asunto olikin sitten ensimmäinen omistusasuntomme, rivaritalossa. En ole koskaan rivitalossa asunut, joten tähänkin oli oma sopeutuminen. Onneksi naapurit ovat mukavia ja talossa ei muuta vikaa ole kuin keväisin muurahais hyökkäykset. Tähän kämppään emme myöskään ole jäämässä, koska molempien unelma olisi asua omakotitalossa. Olen itse lapsuuden asunnut omakotitalossa ja ison pihametsän ympäröimänä niin samantapaista kasvuympäristössä olisi kiva omatkin lapset kasvattaa.

Nyt siis olemme olleet kolme vuotta naimisissa ja yritämme esikoistamme saada perheemme elämää värittämään. Vietimme kolmatta hääpäiväämme tällä kertaa kotonamme. Kävimme virkistävällä kävelyllä ja vihdoin saimme häämatka-albumin valmiiksi. Ehkä ensi vuonna teemme hääpäivä kuva-albumin, mutta luulempa että haluan sen aikaisemmin saada aikaiseksi.

Onnellinen aviopari olemme ja vihdoin näyttäisi siltä, että nuori pari on asettunut ja nauttivat nyt yhteisestä onnesta täysin sydämin :)

Kummin muuten se pitäisi sanoa: vuosipäivä vai hääpäivä? No käytin molemmin.

2 kommenttia:

  1. Ajattelin vain sanoa että luen sun blogitekstit lähes poikkeuksetta, olen vain huono jättämään kommentteja! ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En miekään pahemmin osaa kommentteja jättää, mutta kiva kun jätit :)

      Poista