perjantai 8. maaliskuuta 2013

Japanin matka osa 4

Nyt kun on taas päiviä kulunut niin tulimpa tännekkin kertomaan kuulumisia. En voi kyllin kertoa kuinka ystävällisiä ja kohtelijaita japanilaiset ovat ja niin avuliaita. Tässä postauksessa laitan kuvia Ghibli museosta ja puistoista joissa käytiin.

Päivä alkoi aikaisin ja heti ulos tultuamme meitä tervehti kissa miau. Tulen aina hyvälle tuulelle, kun näen kisuleita täällä.
Menimme junalla Mitakaan ja siltä jalkaisin kävelimme Ghibli museolle. Sinne ei todellakaan ole pitkä matka ja suosittelen kävely vaihtoehtoa aina kun mahdollista. Täällä Japanissa on niin kaunista. Tien vieressä oli pieni joki, niin siitä riitti silmäruokaa ihan kylliksi. 

Kävelimme parin puiston läpi kanssa ennen kuin päädyimme museolle. Museolla meitä vastassa oli JÄTTILÄIS Totoro <3. Olimme tosi aivan liian aikasessa, joten meidän piti mennä kuluttaa aikaa ja mikä parempi paikkakaan kuin puisto.
Päivä oli aivan liian kirkas niimpä kamerani ei saanut Totorosta kauhian selkeää kuvaa
Ghibli museon sisältä valitettavasti minulla ei ole kuvia, sillä siellä ei saanu kuvata. Sisältä löytyy pienille lapsille Totorosta tuttu kissabussi leikkipaikka ja kasa päin nokipalloja. Pienelokuvia näyttävä leffateatteri. Kaikkia kivoja yksityiskohtia ja tietenkin myös kauppa löytyy. Museo tyyppisesti seinille laitettu esille kaikenlaista, mutta selitykset on japaniksi kirjoitettua niin vähän jäi tieto lyhyeen tällä reissulla. Mutta ehkä hienoin juttu museon sisällä oli kun muutama huone oli täynnä luonnoksia, pieniä kuvia, referenssi kuvia. Niissä huoneissa oli myös pöytiä jotka jäljittelivät sitä, miltä näytti työskentely pöydät kaikkien juttujen kanssa (johan vaikeaksi selittäminen menee). Siis oikeasti suosittelen kaikille Hayao Miyazaki faneille käymään tuolla, jos Japanissa käy.

Katolle pääsi kanssa ja sieltä löytyi Laputa elokuvasta tuttu hahmo
Museon ala-aukiolla on veden pumppaus paikka. Ja voi sitä kaunista pihaa.
Museossa meni aikaa ehkä noin pari tuntia, koska katsottavaa siellä riittää ihan hirveästi. Me olimme siellä klo 12 aikaan, joten hirveä tungos siellä ei ollut. Museolle pitää varata liput Lawsonilta, joten suosittelen kaikkia tutustumaan noihin juttuihin etukäteen. Meidän Host perhe oli todella ystävällinen ja opasti meitä varauksen hoidossa.

Sitten päästäänkin puisto kuviin. Tämä paikka on todella kaunis, mutta jos tahtoo nähdä Japanin kauneimmillaan Sakuroiden loistoaikaan suosittelen huhtikuussa menemistä. Kyllä tähänkin aikaan jo Sakurat kukkii, mutta huhtikuussa ne on täydessä loistossa. Kuitenkin tässä muutamia kuvia ensimmäisestä puistosta.

Siellä oli Koi kaloja! Ihan hirveän kokoisia!!! En oikeasti nyt narraa, mutta arviolta 80cm. Ja ne elelee sorsien kanssa sulassa sovussa. Aivan käsittämätöntä.
Tässä puistossa olisi ollut myös pieneläintarha, mutta emme menneet sinne koska se oli maksullinen. Ehkä näin jälkeenpäin hieman harmittaa ettemme menneet.
Päivä jatkuu, joten niin myös meidän matkamme. Seuraavaksi suuntasimme nokkamme kohti Tokyota. Siellä kävimme katsomassa Tokyon Temppeliä (Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon).
Itse asiassa, juuri tätä kuvaa ottaessani, huomasin, että takanani avautui jälleen puisto, joten menimme sitä katsomaan. En olisi ikinä uskonu saavani näin kauniita kuvia otettua, mutta auriko oli jo hieman painumassa mailleen niin nämä kuvat saivat uskomattoman valaistuksen.
Tämä aika vuodesta on todella mielenkiintoinen, kun toisaalta on vihreää ja sitten on myös puita jotka eivät ole vielä puhjenneet eloon.
Niin paljon kauneutta löytää ulkoa, vaikka se olisikin hieman karun näköistä.
Nyt pääsemme siihen kohtaan mikä sulatti meidän sydämet täysin. Siis aivan uskomatonta. Me ajattelimme, ettemme näkisi Sakura puita näin kukkaan puhjenneina vielä.
Eri kukkaisia Sakuroita. Punaisia ja valkoisia <3
Täällä puistossa oli myös Koi kaloja ja ne oli vielä hieman isompia kuin edellisessä puistossa, mutta ne oli väriltään niin tummia, etten saanut niistä kuvia. Täällä puistossa oli taas enemmän sorsia.
Ystäväni ovat pyytäneet kuvia ruuista joita host perhe meille tekee. Tässä muutamia ruokia.

Kirjoitellaan taas, kohta puoliin nukkumaan. Oyasuminasai!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti