torstai 12. joulukuuta 2013

Viikot sekaisin

Heissuli vei!

Tänään oli ensimmäinen neuvolalääkäri aika. Lääkäri teki gyne tutkimukset ja otti papa näytteen. Lääkäriltä löytyi myös ultraus kone, tosin vanha. Sillä sitten alettiin metsästämään pientä vauvan alkua. Nopeastihan se sieltä löyty. Pienen pieni väpättävä sydän liike monitorista toistui <3. Lääkäri vain hieman tuhahteli, että vauva oli vähän hassussa asennossa ja piti hetken hakea, että saataisiin mitta otettu. 3 mitan keskiarvoksi tuli 1,5cm. Lääkäri kertoi, että alkio on oletettua varhaisemmassa vaiheessa. Olisinkin vasta 8+1.

Vielä tässä vaiheessa en oikein osannut tietoon reagoida. Juttelimme hetken tulevista verikokeista ja siitä, että minulta löytyi pissatulehdus. Lääkäri ajan päätyttyä meidän neuvolatäti nappasikin meidät sisään hetkeksi. Juttelimme siitä, kun nyt on joulu tulossa, niin se sotkee hieman labra asioita. Kerroimme lääkärin arvion, mutta eipä hänkään osannut tietoon sillä hetkellä reagoimaan.

Sitten alan tajumaan asioita. Pettymyksen aalto valtaa minut. En tiennyt miten päin olla. Lähdimme apteekkiin hakemaan antibiootit ja soitin äitille. Siinä itkuisena sitten yritin sepostaa tilannetta ja lopulta mieheni joutui selventämään, kun en hysteerisenä oikein selvästi pystynyt puhumaan. Siinä sitten pohdittiin tätä uutta viikkoa ja ihmeteltiin sen todennäköisyyttä. Minulle siis plussa olisi tullut tikkuun viikolla 3+4. Mahdotonta! Jos joku muu haluaa laskeskella, niin edelliset menkat olivat 6.10.

Olin jo niin toiveikas, että kohta pääsen ensimmäiseen kunnon ultraan. Ja nyt sitä joudutaan siirtämään. Ei oikeastaan. Mieheni soitti sairaalalle ja selitti tilanteen. He antoivat ultra ajan 2.1.14. Elikkä jos lasketaan vanhan mukaan niin  olisin silloin 12+4 ja uuden mukaan 11+1. Asettuu siis oikein hyvin ensimmäisen niskapoimu-ultran ajankohdan välille.

Silti tämä takapakki on tänään ollut hyvin raskas käsiteltävä asia. Pajaohjaajat antoivat minulle päivän vapaaksi, koska itkuisuudeltani en oikein olisi pystynyt asioita tekemään. Tänään sitten olen ollut sängyssä. Otin minä tossa tunti sitten asiakkaan vastaan, kun oli sovitus. Nyt olisi sitten ruoka ja antibioottia nassuun. Kyllä tämä tästä, pitää vain keskittyä olennaiseen ja siihen että siellä masussa on pieni vaavin alku, jolla sydän sykkiin hyvin iloisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti