keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Barffaus päivitys

Heippa immeiset!

Tahdon rupatella taas barffauksesta. Eli toukokuun alussa aloitimme barffauksen kokeilun. Alku oli varsin hankalaa ja teki mieli aina välillä luovuttaa. Gobbo (syntynyt 31.3.08) on parhaiten ottanut uuden ruokavalion vastaan ja vatsa kiittää. Pojan turkki kiiltää ja on tuuhea. Ulosteet eivät haise, mikä on suuri parannus. Nagini (syntynyt 18.11.2011) on alusta asti ollut hakalempi tapaus. Ei tykännyt ideasta ei ollenkaan. Kakeloilla (ja jos joku ei tiedä mitä kakelat on niin ne on raksuja/kuivanappuloita) ollaan kosiskeltu. Märkäruokaan sekotettu ja se toimi hyvin. Tyttö oksentelikin aikansa, johtuen milloin mistäkin, koska tämä neiti on roskisdyykkaaja. Nyt unohtui ostaa märkäruokaa lisää ja kaksi viikkoa ollaan ruokaa syöty ihan tyytyväisenä. Nagin turkki on ihanan pehmeä myös ja hyvin on neiti kasvanut ja kehittynyt.

Minua harmittaa suunnattomasti, kun unohdin musti ja mirri kaupan raakaruokinta esittelyn. Koska vielä ollaan hakusessa sen kanssa paljonko ruokaa tulisi antaa. Mutta me ollaan tehty niin, että kahdesti päivässä. Aamulla ja illalla. Käytämme Maukas merkkisiä liharuokia, joita löytyy musti ja mirri kaupasta. Suomalaista namnam. Pötkylässä on 500g ja olemme sen pilkkoneet yleensä viiteen osaan. 2 kalikkaa päivässä tarkottaa 200g päivässä kahdelle kissalle. Noh koska kisut on erikokoisia niin Gobbo isompana osapuolena saa 3/5 ja Nagini 2/5. En ole painon pudotusta huomannut toistaiseksi, joten hyvin mennään.

Meillä on kokeiltu kokonaisia broilerin sydämiä ja ne ei toimi Naginille ollenkaan. Gobon ruokailua on hauska seurata, kun nostaa sydämen pois kupista ja rouskuttaa sydäntä poskihampailla. Joten olemme ostaneet murennettua sydäntä niin molemmat tyytyväisenä saa ruuan menemään. Jauheliha, luumureke, naudanliha,sianliha menevät ihan hyvin alas. Samoin broilerin siipi. Kalkkunaa ei tule enää ostettu, kun se sulaessa muutuu tosi tahnamaiseksi ja näyttää aika pahalta. Kyllä kissat kiltisti sen upottavat, mutta haluavat sen ensin vähän kuivahtavan huoneenlämmössä ennen syöntiä. Kalaa ei syödä usein, koska se haisee hirveelle ja tarttuu sormiin haju pitkäksi aikaa. Kissat syö kyllä, mutta jättävät usein kuppiin jämiä. Naudan mahaa syödään ahnaasti ja hyvällä ruokahalulla. Sisäelinseos on myös aika mössöä, mutta kyllä se menee kans niin ei ole tarvinnut maksaa ja munuais mössöjä ettiä.

Sitten kokeilimme myös kananmunan kuoria antaa, mutta se on ehdottomasti murennettava ihan pikkuriseksi! Kananmunan kuorta siis käytettiin kalkkilisän korvikkeena, mutta kyllä me ollaan jauheeseen päädytty, niin ei tarvitse kuoren hienontamisesta huolehtia. Kananmunan keltuaista ei olla kokeiltu vielä, mutta jos kokeillaan niin sit varmaan leivotaan marenkeja ;D

Suosittelen barffausta kaikille. Älkää luovuttako heti. Etsikää se merkki mikä teijän lemmikeille sopii. Hajuttomasta ja kiinteästä ulosteesta kisut kiittää.

2 kommenttia:

  1. Meillä pentu rakastaa kananmunaa. Elvis siis ei edelleenkään taivu barffiin, mutta pentu syö kaikkea, mitä eteen laitetaan. Keltuainen on yksi herkuista. Vähän nyt on laiskottanu viime aikoina ja pentu on saanut tyytyä kakeloihin ja märkäruokaan, mut josko viikonloppuna taas tsemppaisi pennun barffaamisessa. Pitäis varmaan iteki käydä Mustijamirri tsekkaamassa, että mitä tuorejuttuja sieltä löytyis. Mä löysin lähi Prismasta noita mahapullia ja sitten lohipötköä. Lohta en oo viel kokeillu, ku se on alunperinki pakaste, niin vaatii vähän aikaa, et saa sen laiteltua. Mut mahapullat on ollu jees. Kivaa barffia sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis pakasteitahan me annetaan. Laitetaan jääkaappiin sulamaan yöks ja aamulla annetaan ja heti perään ilta ruoka sulamaan ja illalla annetaan. Hyvä että sinne maistuu keltuainen! Kaikille ei barffaus suju ja sitten onkin mietintä kun toiselle terveellinen fiksu ruoka maistuu ja toinen haluaa toista syyä. Kärsivällisyyttä ja pientä kädenvääntöä. Nagini tekee useammin paastoamisia kuin Gobbo, mutta tämäkin aivan normaalia, kun on ne lihat aika tuhtia kamaa niin sulattamiseen menee oma aika.

      Poista