maanantai 21. huhtikuuta 2014

Ihana kamala raskaus

Hiips!

Palauduin mummola reissulta. Siellä oli niin ihanaa ja massu otti sitten kasvaakseenkin!

Mutta nyt haluan purkaa sydäntäni jälleen raskauteen liittyen, mutta näistä epämukavista asioista. Tiedän, että myös tuttujani lukee tätä joten omalla vastuulla.

Paino nousee

No se ei ollut yllätys. Tähän mennessä on 3kg tullut. Ja siis nyt mennään 27+1. Pitäisi kai olla tyytyväinen, mutta enpäs ole, koska pelottaa että paino ottaa noustakseen loppuraskaudessa. Samalla olen huolissani pikku hobitista. Tavallaan on hyvä että on radi (raskausajan diabetes), koska pääsee ultrissa juoksemaan ja pikkuisen kokoa tarkkaillaan.

Radi

Olin siis äitiyspolilla ennen P-K reissua. Siellä jutskattiin ruokatottumuksistani ja sokerien seurannasta. Jep jep. Ei mitään vaikeaa. Tiedän kyllä mistä pitäisi tinkiä ja mitä lisätä. Ja näin minä pyrinkin muuttamaan ruokailua. Haluan terveen vauvan ja terveen oman elämän. Mitä hyötyä on pitää lapsi terveenä jos itse olen rapakunnossa ja ruokatottumukset jostain ihan muusta? Pitäisi minunkin jaksaa juosta tuon pienoisen kanssa. Ja ikuisestihan se ei pienenä pysy.

Joka tapauksessa nyt sitten joka toinen viikko pitää ottaa kahtena aamuna paastoarvo ja yksi ruokapari (ennen ja jälkeen) ja joka toinen viikko sitten kerran isompi piikitys jihaa. Noh, kun tuo ukko tuosta työllistyy pitää varmaan mennä sitten kotopuoleen äidille piikitettäväksi. Ruokapäiväkirjaa ajattelin pitää vain piikityspäiviltä. Katsotaan nyt.

Hiki

Ei päivää oikeasti! Niin rasittavaa. En ole sen tyyppinen henkilö joka joka päivä menisi suihkuun. Mutta alan jo oikeesti turhautumaan tähän lemuun, mikä minusta leijailee. Tukka on ihan lintassa ja vaatteet pitää heittää pesuun kerran jälkeen. Siis hirveetä vaatteen kulutusta! Vaaleat vaatteet kärsivät hikikainaloistani. Nykyinen dödöni ei näköjään enää toimi. Pitää siirtyä vahvempiin. Mitäs seuraavaksi kokeilisin. Ja voih. Kesä tulee. Taidan elää uikkareissa ja lillua vedessä vain.

Nivuset haisee

Varokaa nyt tulee jotain oikein yökköä! Siis juu. Nämä nivuset. Siis hirveä lemu tulee, varsinkin silloin jos sieltä alkaa kutiamaan ja vahingossa raapaiset. Hyyyyhyhyhyi! Aivan kamalaa. Miten tuo mies kestää olla tämmösen haju hirvityksen kanssa? Ja se kutina ja haju ei lähde muulla kuin suihkupesulla. Ja se kutina on aivan hirveää. Välillä, ei tosiaan kokoajan tarvii olla nivusia raapimassa verille. Mutta äiti lohdutti ja kertoi että siihen on apu. Kokeilen sitä ja toivon parasta. Koska tämä ei ole kivaa.

Arvet

Sitähän olen jo odotellutkin. Ei ole vielä kunnolla seepra raidoiksi vetänyt, mutta kyllähän ne liilat pisteet sieltä alkavat ilmestymään. Vielä ollaan reisissä, mutta katotaan vaan milloin minun kaunis kumpuni muuttuu seepraksi.

Kuti-kuti-kuti

Siis joo, mutta tämä on oma vikani. Kutisee joka paikassa. Iho uusiutuu ihan koko ajan. Siellä suihkussa voisi käydä vaikka edes joka toinen päivä, niin ei kutittaisi niin paljon. Mutta sitten kun kutisee, niin enhän minä tyydy vain pieneen rapsutukseen. Iho menee rikki ja siinähän sitä ollaan. Rasvaaminen ehdottomasti suihkun jälkeen otettava käytäntöön. Voi näitä nänni parkoja ja rinnus väliä ja rintojen alta ja reidet....

Näppyjä

Minä olen koko ikäni saanut "nauttia" näpyistä pepussa. En siis puhu peräpukamista vaan semmosista punaisista näpyistä, jotka tulee ja menee. Pysyneet aika pieninä.... tähän asti. Siis mitä ihmettä. Noi alkaa näyttää jo finneiltä. Kyse ei ole hygienian puutteesta! Mutta nolot ja omaa mieltä harmistuttavat näpyt. Ei ne satu, mutta ei ne kauhean kauniitkaan ole.

Harkkasupistukset

Noniiin! Näistä ihanuuksista en olekkaan vielä avautunut, koska selkeästi niitä ei ole havaittu. Mutta nyt osaan yhdistää, että kävelyjen yhteydessä, kun masu kovettuu on tämä hyvin hyvin pieni harjoitussupistus. Yleensä masu pehmenee siinä kävelyn loputtua 30min-1h.

Viime yönä... Heräsin 4:15, mikään asento ei tuntunut mukavalta nukkua. Vaavi potkiskeli ja nyrkkeili yllättävän paljon. Pyysin miestäni tuomaan vettä. Ei auttanut. Hän silitteli masua ja totesi tämän olevan ihan pinkeänä. Ja ehdotti, että onko kyse harkkasupistuksista. En sillä hetkellä siihen osannut yhdistää, mutta kun olo ei helpottunut.

Nousin sängystä ja menin alakertaan kävelemään edestakaisin käytävässä. Vessassa rakkoa tyhjentämässä ja keittiöstä vettä lisää juomassa. Päässä alkoi tuntumaan taas heikotus olo. Myös närästys oksettava olo oli seurana. Vatsa ihan kivikovana ja pienoisemme aktiivisuus ei helpottanut oloa. Menin ulko-oven eteen istuskelemaan raikasta ilmaa imppailemaan, mutta ei se kauheasti auttanut. Menin suihkuhuoneeseen seisoskelemaan ihanan lattialämmityksen lämmittämään tilaan. Olo vain huononi siitä. Menin vessaan istumaan ja toivoin, että jospa jotain tulisi. Jospa se johtuisi siitä. Ei ei mitään. Menin takaisin ylös ja istuin hetken sängyn reunalla. Katsoin kelloa 4:45 ja lopulta väsymys voitti.

Muuta

Noh nyt kun suurin osa on purettuna voin taas höpötellä ympärysmitoista, joita tosiaan seurailen. Rinnanympärys ei ole oikeastaan suurentunut kuin sentin ensimmäisestä mittauksesta. Mutta mielenkiintoistahan on se, että kuppikoko on kasvanut kuitenkin E:stä G:hen. Toivottavasti ei tarvitsisi enää muista rintsikoita hommata, kuin ne imetysliivit.
Rinnan alalta mitattu ympärys on kasvanut 10 päivässä 3cm.
Vyötärön ympärys on kokonaisuudessa kasvanut 11,5cm ja 10 päivässä 6cm
Navan korkeudelta otettu ympärys on kokonaisuudessa 9cm ja 10 päivän takaisista 2,5cm
Lantio on palautunut alkumittoihin, tai rehellisesti ottanut 1cm lisää. Lantio alkaa levenemään hmmm...
Ranne ja nilkka eivät osoita turvotusta. Mitat pysyneet samoina. Jihuu!

Minulla nyt siis loppui pajatoiminta. Olen työtön työnhakija vielä kuukauden ja sitten mammaloma alkaa. Tällä viikolla tarkoitus saada omat vaatteet laitettua, varastohuonetta siivottua, ulkoiltua, hieroja ja katotaan mitä muuta. Matkakuvia pitäisi ainakin käydä läpi ja babyshower kortit tehdä loppuun.

2 kommenttia:

 1. Taas minä täällä! Älä ota siitä painosta itelles paniikkia. Tärkeintä on juurikin se, että saat hobittisi pysymään masussa juuri niin kauan kuin on tarvis ja että radi pysyy aisoissa. Painoahan sulle ei oo kertyny oikeesti yhtään liikaa viikkoihin nähden, ja seuraat uskomattoman lojaalisti ravitsemusohjeita. :) Oikein itseä hävettää, kuinka epäterveellisesti elin raskausaikana. Tsemppiätsemppiä kesään. Onneks mammaloma alkailee pian, niin voit oikeesti keskittyä lillumaan vedessä ja rentoutumaan kesäkuumilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä yritän rauhoittua tuon paino kuumoilun kanssa. Sitä vaan pelkää, että lähteekö synnytyksen jälkeen paino ollenkaan alas, kun se on jo muutenkin ollut niin vaikeaa ennen raskautta.

   Toki myös se pelottaa, että mikä kaikki tarttuu nyt hobittiin. Jokainen ei fiksusti mietitty suupalanen tuntuu syylliseltä.

   Mutta koitan rauhoittua ja pitää itteni touhukkaana. :) Joka kerta kun pihalle lähden reippailemaan tulee voittaja fiilis ^^

   Poista