tiistai 5. marraskuuta 2013

Rahan käyttö ja Habitrpg

Hello!

Rahan käyttö

Pari kaveriani kauhistelivat viikko "budjettiamme". Sanoin, että meillä menee about viikossa 100-150€. Tuolla rahalla ostamme viikko ruuat ja todennäköisesti jää pakkaseenkin jotain, niin ei tarvitse ensi viikolla heti rynnätä kauppaan. Tuohon summaan kuuluu myös lemmikkien ruuat ja muut tarvikkeet. Tuohon summaan kuuluu myös vessa-, talouspaperit, tiskiaineet, pesuaineet, hygienia tuotteet jne. Mielestäni se ei todellakaan ole paha.

Miksi mielestäni tuo on ihan ok summa meille? Noh, taloudessa asuu siis minä, mieheni ja pikkusiskoni. Kaksi chinchillaa ja kaksi kissaa. Nuorisokodissa asustellessani, meille nuorille annettiin 5€ per yö ruokarahaa, kun lähdimme viikonloppu lomille. Joten olen käyttänyt tuota 5€ sääntöä meilläkin.

(5€ X 7 päivää) X 3 = 105€

105€ siis pitäisi kulua pelkkään ruokaan. Eilen olimme ruokaostoksilla ja summaksi tuli 99,40€!! Tuohon summaan kuuluu kissanhiekka ja vähän herkkuja. Mutta tunnen iloa ja voittaja fiilistä, kun alitamme 100€. Tänään mennään ostaa kisuille lihat ja chinchuille kylpyhiekan. Joka viikko ei tarvitse ostaa kissoille ruokaa, eikä kylpyhiekkaa, ei vessa-, talouspaperia, ei tiskiainetta, jne. Mutta joka viikko aina jotain tulee ruuan lisäksi ostettua.

Meillä on myös auto, joka kuluttaa rahapussia mukavasti, varsinkin nyt kun siihen on tullut vikaa ja pitää korjauttaa.

Habitrpg

Ystäväni esitteli minulle hauskan "elämän pelin". Se on todella kätevä ja patistaa tekemään enemmän. Siinä sinä olet hahmo, jonka pitää tehdä tehtäviä, kehittyäkseen ja pitääkseen itsensä terveenä. Itse saat määritellä tehtäväsi ja miinusta tuovat paheesi. Tehtyäsi tavoitteita ja tehtäviä oikeassa elämässä ja kirjaat asiat tehdyiksi, saat kokemusta ja rahaa. Rahalla voit ostaa kivoja juttuja hahmollesi ja voi kirjoittaa omia palkintoja. En osaa sen hienommin selittää tätä, mutta kannattaa kokeilla! Linkki

Muuta

Seuraavassa postuksessa taas turisen tuppereista, koska haluan höpötellä niistä. Moimoi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti