maanantai 11. marraskuuta 2013

Kuinkas sitten kävikään

Tervehdys

Isänpäivä oli viikko 5 ja olin itselleni antanut luvan, että saan hankkia testin, jos menkkoja ei kuulu viikolla. Oireita ei tuntunut olevan, mutta halusin olla 100% varma. Kummallisia virtsankarkailua oli ollut, mutta en oikeen osannut siitä arvailla mitään.

Eilen sunnuntaina isänpäivänä heräsin ja otin laukustani ostamat testit. Laitoin vessan oven lukkoon ja kissat ulkopuolelle. Näin en siis yleensä tee. En tykkää tehdä testejä pissatessa vaan kippoon ensin ja siitä sitten dippailemaan testiä. Tuijottelin testiä oman aikani ja totesin, että yksi viiva vain. Melkein jo kaadoin pissakipponi pois, kun kummitus viiva ilmesty. Hieroin silmiäni epäuskoisena. Hailakka viivahan se siinä. Päätin samantien tehdä toisen liuskan ja sama hailakka viiva siinäkin. Olin aivan täpinöissäni.

Mieheni oli oven takaa kysellyt, mitä halusin aamiaiseksi ja mennyt alakertaan keittiöön valmistelemaan ruokaa. Siivosin vessan pikaisesti ja menin takaisin makkariin. Ensin ajattelin kirjoittaa tietokoneella painttiin "sinusta tulee isä", mutta mieheni kuulosti tulevan takaisin ylös, joten meninkin vain sängylle istuskelemaan ja odottelemaan aamiaista. Pohdiskelin hetken, kuinka pamauttaisin uutisen. Sanoin hänelle: "Sinulla on kerrottavaa sun vanhemmille" ja hymyilin oikein säteilevästi ja leveästi. Ensin mieheni ei tuntunut tajuavan, mutta lopulta hänkin uskalsi kysyä: "plussasi?". Nyökytin päätäni ja hän laski tarjottimen sängylle ja tuli halailemaan minua, itsekkin suurta iloa säteillen. Pian sitten aloinkin kyynelehtimään ilosta. Tiedossa oli ihanan uutisen jakopäivä.

Lähdin helsinkiin kirkon vaarnakonfferenssiin ja odottelin, että näkisin vanhempani ja perheeni siellä. Kun kysyin tekstiviestillä, siskoni vastasi, että eivät tule. Istuin kavereitteni ympäröimänä ja halusin hirveällä innolla kertoa ilouutista, mutta maltoin mieleni, koska olimme sopineet jo viime raskauden aikana mieheni kanssa, että kavereille kerrotaan vasta sitten, kun vanhemmille on kerrottu. Konfferenssin jälkeen lähdin ajelemaan mieheni vanhempien luokse.

Mieheni vanhemmat viettivät isänpäivää jouluisissa merkeissä, koska lähtevät thaimaaseen jouluksi ja uudenvuodenaatoksi. Mieheni ei millään taaskaan meinannut kertoa, mutta pienen patistelun ja tuuppimisen jälkeen hän sanoi nopeasti "Tiina plussasi tänä aamuna". Anoppini tarkat hoksottimet yhdistivät oitis: "Niinkö teitte? Oikeesti? Hieno juttu". Halailuja ja onnitteluja. Anoppi kyseli, että olinko hänen kikkaa kokeillut, eli omenaviinietikkaa. Sen yhden kerran jälkeen en todellakaan ;D

Sitten matkattiin minun vanhempien luokse ja melkein heti, kun olin tavarani saanut pois käsistä ja takin päältä sanoin: "Äiti" ja erittäin leveä hymy. Äiti tiesi oitis, mistä oli kysymys ja kiljaisi: "PLUSSASIIT!" Sunnuntaisin perheeni viettävät perheiltaa, joten siellä oli toiminta menossa. Arvuuteltiin eläimiä. Äiti halusi näytellä ja meni möykyksi lattialle ja siitä pikkuhiljaa alkoi kasvamaan. Kukaan ei sitä oikein ymmärtänyt ja minä sitten sanoin: "vauva?". Pikkusisarukset eivät ihan heti ymmärtäneet ja kerroin sitten heille: "Nyt minulla on vauva masussa" Pienin siskoni kiljaisi onnellisena: "JEEE!" Veljenpoika kysyi: "Milloin vauva syntyy?"

Nyt sitten odotellaan.

2 kommenttia: