maanantai 15. huhtikuuta 2013

Vertauskuvallinen tarina vauvoista

Näin mieheni lohdutti eilen minua, kertomalla vertauskuvallisen tarinan. Toivottavasti tästä tarinasta olisi myös muillekin lohtua.

"Nyt puhutaan vertauskuvallisesti. Ensiksi selitetään tarinassa käytettävät termit.

  • Naisen kohtu on tehdas
  • Mies on elintärkeän raaka-aineen toimittaja
  • Munasolu on työkone tehtaassa, joka muuttuu työstäessä raaka-ainetta tuotteeksi
  • Valvoja/käyttöön ottaja on sielu
  • Tuote on vauva

Tehtaan huolto-ohjeita:
Tehtaan työkone, jonka viimeinen käyttöpäivä on mennyt umpeen, on uusittava sekä lattiat on pestävä kerran kuukaudessa. Tässä urakassa kestää yleensä noin kahdesta kahdeksaan päivää.

Tuotteen valmistusprosessin selitys:
Prosessi alkaa siitä, kun auto lähtee kulkemaan tehtaalle. Jos tie, jota pitkin auton on ajettava, on huonossa kunnossa, auto saattaa vaurioitua matkan varrella. Mutta myös jos autossa on talvirenkaat, tie saattaa vaurioitua, jolloin ensin tie on ensin saatava kuntoon, ennen kuin auto voi tulla tuomaan raaka-aineita tehtaaseen.

Kun auto on päässyt turvallisesti perille ja lastannut raaka-aineet tehtaalle, tuotteen työstö voi alkaa. Työkone  valitsee elintärkeistä raaka-aineista 'sen oikean' ja alkaa rakentamaan siitä valmista tuotetta. Joskus kuitenkin työkone saattaa mennä prosessin aikana rikki, jolloin tuote ei valmistu. Kuten myös voi olla, että raaka-aineen toimittaja on toimittanut viallista raaka-ainetta, jolloin myöskään tuote ei valmistu.

Kun tuotetta on työstetty tehtaassa jonkin aikaa ja seuraavaksi alkaisi monimutkainen vaihe, astuu valvoja kuvioihin. Hän suorittaa koko projektin ajan valvontaa ja jos tuote ei täytä laatuvaatimuksia valvoja pesee kätensä projektista, jolloin tuote ei valmistu. Jos kuitenkin tuote etenee odotetulla tavalla, valvoja menee tuotteen sisään valvomaan loppu prosessia. Tässä vaiheessa valvoja alkaa kokemaan asioita tuotteen kautta ja hänestä tuleekin käyttäjä, jolloin hän ei voi enää poistua tuotteesta.

Kun valvojasta on tullut käyttäjä ja on tuotteen sisällä, vian sattuessa tuote poistetaan tehtaasta ja käyttäjä pääsee luotijunalla pääteasemalle. Mutta jos tuote valmistuu odotetunlaisesti, tuote poistuu tavaran lastauslaiturin kautta. Tämän jälkeen ulkopuolisen firman työntekijät katkaisevat virtajohdon, jolloin tuotteen akkuja on ladattava laturein."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti