torstai 19. kesäkuuta 2014

Sairaala päivä

Mohoi ja rauhallista että eloisaa Juhannusta kaikille!

Tänään oli häppeninki täyteinen päivä. Aamusta herätys ja sängystä pois. Äityispoliklinikalle ajoissa sydänkäyrää kuuntelemaan. Pikkuinen uinaili hyvän tovin siellä. Todella rauhallisia käyriä. Jutusteltiin kätilön kanssa voinnista mm. supistuksista ja radi dietin pitämisestä. Myös turvotuksesta. Jälleen sain kehuja maltillisesta painon noususta (tähän asti 8.3kg).

Sitten kesken sydänkäyrien tuli kätilölle puhelu, jossa puheenaiheena oli synnyttämään tuleminen. Siitäkös meidän hobitti virkosi ja alkoi venytellä ja liikuskelemaan. Kätilö meni tässä vaiheessa pois huoneesta ja me miehen kanssa nauroimme vaavillemme. Sydänäänet muuttuivat tahdikkaammiksi. Meidän pikkuinen ei koskaan oikein ole tykännyt sydänäänien kuuntelusta, eikä tämäkään siis poikkeus ollut. Pyllistelyä, potkuja ja nyrkkeilyä tuli vähän väliä. Onneksi ei kauhian pitkään tarvinnut hobittia kiusata niillä.

Käyrien aikana katottiin myös verenpaineet ja oikein mallikaita numeroita tuli. Ei huolta raskausmyrkytyksestä. Kätilö kysyi minulta, tunsinko supistuksia käyrien aikana. En oikeastaan pistänyt merkille, mutta kätilö kertoi, että pari piikkiä oli ilmestynyt. Jaahas, tultaisiinko sitä sittenkin hieman aikasempaan, kuin ollaan laskeskeltu ;)

Ja sitten kohti lääkäriä ja ultrausta. Tällä kertaa menimme pienempään huoneeseen, jossa ei ollut telkkaria, josta olisin voinut tihrustaa pienoistamme. Mieheni sai tällä kertaa ihastella ja ihmetellä. Mitat vastasivat viikkoja (rv 35+4), mutta vielä piti manuaalisesti näpytellä koneelle lukemat, jotta saataisiin tarkka painoarvio. Painoarvioksi tuli 2728g ja keskikäyrillä mennään. Olin niin iloinen, ettei painon nousuni ollut vaikuttanut hobittiin. Lääkäri kertoi, että jos keskikäyrillä mennään loppuun asti niin pikkuisen syntymäpainoksi tulisi 3,7-3,8kg.

Katsottiin myös kohdun tilanne ja pehmenemään päin sitä ollaan. Puoli senttiäkin on lyhentynyt (eli nyt 2,5cm). Vielä tosin on paikat kiinni, mutta sanoi että sormelle on auki. Kaikki edellytykset alatie synnytykseen on. <3 Nyt kun vain pienoinen pysyisi raivotarjonnassa ja peppuilee tänne kummulle päin niin luulis että kaikki menisi ihan mukavasti. Tai niin mukavasti kuin vain voi :P

Tänään kävimme myös Hyvinkään sairaalan synnärillä tutustumis käynnillä. No ei ollu kummonen käynti, mutta ihan kiva tietää missä mitäkin on ja että synnytyshuoneet on aika mukavan kokoisia. Ja oih se amme. Mä niin meen sinne asumaan ;) Keinutuoli näytti mukavalta ja jumppapalloa saan pyydettäessä. Ihan mukavan oloista ja tuli semmonen turvallinen olo, että täällä minusta pidetään hyvää huolta. Olisihan se kätilö voinut vähän enempi kertoa synnytyksestä tai kivunlievityksistä, mutta kaipa mie voin kuumotella kesä neuvolatätiäni niillä jutuilla.

Pikku hiljaa alkaa ajatukset pyörimään tulevan synnytyksen parissa, mutta vieläkään ei läheskään niin paljon, että vaivautuisin sairaalakassia pakkaamaan. Homma menee niin kuin on mennäkseen. Saa nähdä tuleeko äiti ja mies vuorottelemaan tukihenkilön roolissa. Kipeitä suppareita odotellessa. Nyt on vielä ihan jees olo ja hobitti näyttää viihtyvän oikein mukavasti tuolla kummun sisässä. Sieltä morsettelee terveisiä, varsinkin näin iltaisin.

Kirjoitelemisiin.

2 kommenttia:

  1. Oi ihanaa! Päivystän kokoajan sun kirjottelua. :) Itekkään en kivunlievityksistä tiennyt hölkäsen pöläystä, ennenkuin pääsin synnärille. Tosin ihanasti niitä tarjoilivat ja kertoivat tilanteen edetessä lisää. Oot tosi hyvin perehtyny kaikkeen, toisin kuin minä. Ja oot pitäny painon tosi hyvissä lukemissa, hyvä Tindessa ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanna ^^ Odottelen sinunkin kirjoituksia! ;) Alkaa jo pikku hiljaa jännittämään.

      Poista