maanantai 12. elokuuta 2013

Kynsitaidetta osa 3

Morojenttes! Taas sitä olen kokeilu mielellä ja nyt on aika näyttää mitä sitä on tullut tehtyä. Niin kuin aijemmin olen maininnut, olen youtuben aktiivinen tiirailija. Ja sieltä olen pannu korvan taakse kokeiltavaksi vesimarmoroinnin. Ja tässä sitä nyt ollaan.

Tarvitset lakkojen lisäksi kupin, jota sinun ei tule ikävä, koska kupin reunat saattaa likaantua. Minä käytin Paula vanukkaan kuppia. Kupin lisäksi tarvitset huoneenlämpöistä vettä, muuten lakka ei leviä nätisti veteen.
 Näitä lakkoja käytin: Wet n wild; Wild Shine E449C, Rimmel; 080 Black cab, Alus- ja päällilakaksi; technic.

Kynnet kannattaa valmistella pohjalakkaamalla vaikkapa valkoisiksi. Silloin marmoroiti kuvio näkyy paremmin.

On eri tapoja suojata sormet, kun kynsi on kastettava kuppiin saadakseen kuvion kynteen. Toiset käyttävät teippiä kynsinauhojen ympärille. Minä kokeilin vaseliinia ja se oli toimiva metodi. Pitää vain pitää huolta, ettei  vaseliinia mene kynteen tai kuvio ei tartu kynteen. Se on paljon tarkempi suoja ja ei tarvitse niin paljon käyttää kynsilakanpoistoainetta kynsinauhoille, kun putsataan ylimääräinen lakka pois.

Sitten pitää päättää värit ja kuvio. Kaikki lakat eivät toimi kaikkien lakkojen kanssa ja jotkut lakat eivät toimi vesi marmoloinnissa. Testaakseen lakkojen toimivuutta varmista, että vesi on huoneenlämpöstä!

Jotta päästään kuvioinnin luontiin tehdään "häränsilmä" niin kuin tikkataulu. Eli pudota pisara kerrallaan väriä vesi kuppiin ja "häränsilmä" alkaa muodostumaan. Jos lakka ei ala leviämään, kokeile taputtaa hellästä kuppia.

Ennen kuin alat kuviointia kokeilemaan, vedä ulommainen rengas reunoihin muutamasta kohdasta ankkuroidaksesi "häränsilmän". Sitten ala vetelemään saadaksesi kuvioita, kiemuroita yms. Alla olevassa kuvassa vetelin vain keskelle.

Tässä kuvassa siis olen dipannu sormeni veteen ja ennen kuin sormi vedetään pois vedestä, putsaa veden pinta ylimääräisestä kynsilakasta vaikka vanupuikkoon. Tämä on siis erilainen kuvio, kuin yllä olevassa kuvassa. Tämä kuvio tehdään ensin vetämällä keskelle ja sitten vedä viivat terälehdistä (ks. ylempi kuva) ylöspäin.

Tässä siis on ensi yritykseni vesimarmoroinnista. Mutta vaaleaa pintaa oli mielestäni liikaa päätin vähän lisätä pilkkuja ja muita juttuja.

Valmis tuotos. ^^ Tämä tekniikka on todella hauska ja aijon kokeilla tätä uudestaan ehdottomasti!

Nähdään taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti