keskiviikko 21. elokuuta 2013

Jumpat alkoivat!!!

Heippis! Kaikkee kivaa nyt tulee. Aloitetaan ruualla.

Eli en ole koskaan tehnyt keittoa omille muuton jälkeen. Viimeksi tein keittoa siis 2009 nuorisokodissa, sosekeittoa. Minä en tykkää vihanneksista joita on valmistettu jollain tavalla. Siis raakana kaikki on namnam hyvää. Noh äitini on pohtinut tätä minun nirsoilua ja keksi että hän on aina valmistellut keittoja pakaste pusseista. Kunnes jossain vaiheessa keksi tehdä tuoreista vihanneksista ja vola, ruoka alkoi tällekkin likalle maistumaan. En ole koskaan ollut keitto fani, mutta nyt olen hurahtanut. Tein siis tässä vähän aika sitten nakkikeittoa ja se oli muuten hyvää, mutta porkkanat jäi vähän raaoiksi.

Ja vuoden tauon jälkeen, mamma ja minä aloitimme jumpat jälleen. Olen niin iloinen. En tiennytkään miten paljon kaipasinkaan noita. Käyn Rajamäen uimahallilla jumppa ryhmissä: Fitball, Pilates, Kehonhuolto, Vesitreeni.

Fitballissa on vaihtunut ohjaaja vähän vauhdikkaammaksi ja piiskaavammaksi. Kyllä maanantain jälkeen oli paikat siinä poltossa, että kyllä jotain tuli tehtyä. Huomasimpa vain, että selkäni kun on notko niin kaikki selkälihas liikeet oli maailman helpoimmat, mutta kun siirryttiin vatsalihaksiin niin selkälihakset eivät rentoutuneet, vaan edelleen sinne säteili. Eli minulla on aika jumissa selkä kun sinne säteilee. Polvissa on ollut
jo pidempää ongelmaa ja minulta jäi moni liike tekemättä, kun polvet vain rutisi ja lonksu.

Tiistaisin on Pilates ja siellä oli tuttu vetäjä. Kyllä pilates on ihanaa. Niin rauhallisia liikkeitä ja venyttäviä, mutta sitä ei tajuakkaan kuin tunnin jälkeen miten paljon on niitä lihaksia tullu tehtyä. Ihanaa!

Keskiviikoisin Kehonhuolto ja se oli meille täysi uusi jumppa kokemus. Siellä oli ihanan rento ilmapiiri. Saman tyyppinen kuin pilates, mutta siellä oli enemmän venyttely ja lihastenlämmittely juttuja ja oikein hyvä, kun me ei olla vuoteen liikuntaa harratettu. Mutta positiivisena yllätyksenä huomaan, ettei ne aijemmin treenatut lihakset ihan unholaan ole menneet.

Vesitreeniä on torstaisin. Sitä siis huomenna tiedossa ja sitä ollaan aikaisemmin harrastettu. Siellä ollaan siis vedessä aina välillä välineiden kanssa ja välillä ilman. Pötkylöiden kanssa on parasta. Se on superhauskaa ja tehokasta.

Me ei olla vielä koskaan harrastettu liikuntaa 4 kertaa viikossa, mutta olen super innoissani. Ja voi olla, että me otetaan vielä perjantaiksi kehonhuoltoa lisää. Mutta muistan myös, että viimeksi kun harrastettiin aktiivisesti liikuntaa ympärysmitat pienenivät kyllä, mutta paino ei pudonnut. "Lihas painaa enemmän kuin läski" niinhän sitä sanotaan, mutta sitten aloimme käymään kävelylenkeillä ja sitten paino alkoi tippumaan. Pikku hiljaa, mutta kuitenkin.

Extra kuva:

Nuorempi pikkusiskoni pyysi minua tuomaan BJD nukkeni, jotta voisimme leikkiä. Vanhempi pikkusiskoni otti siis kuvan, mutta nukkeani en hälle antanut, kun hänen kädet oli ihan likaiset öljyväri jäämistä. Valkoinen hartsi olisi ollut siinä, jos olisin niihin käsiin lapsoseni antanut. Joten nukkeni on sylissä ja turvavyöhön vyötettynä. Toimihan se noinkin, mutta ensi kerralla laitan mielummin hänet kantokoppaansa piiloon auringolta.

See U ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti