perjantai 4. heinäkuuta 2014

Masukipsi

Me teimme sen, me teimme sen!

Halusin masukipsin tehdettäväksi ja päädyimme perheen voimin tekemään. Otin tietoa youtubesta ja kokemuksia blogeista. Tämä on minun masukipsin tarina, joten kuvia luvassa.

Ensin tuli pohdittua missä ja missä asennossa tahdoin kipsin tehtäväksi. Mielessä kävi kylppäri, mutta luin että tämä olisi sotkuista puuhaa. Ja suojattavaa olisi. Paikkoina pohdin kotopuolta ja omaa kotia. No koska halusin ottaa tähän projektiin äitin mukaan niin menimme kotopuoleen.

Ulkona oli vaihteleva sää, mutta lopulta se kääntyi auringoksi, niin päätimme ottaa riskin ja mennä ulos. Asentona pohdin seisomista ja istumista. Makaaminen ei tullut laskuihin, koska silloin massu ei ole niin isona ;) Koska turvotusta on ilmennyt aika paljon jaloissa niin en ottanut riskiä näin ekaksi kipsiksi. Joten istuminen. Minkä päällä istuinkaan? Mietin jumppapalloa, lastentuolia, tuolia ja tietokonetuolia. Tadaa hienosti suojattu tietokonetuoli. Ei ehkä kaikkein mukavimmasta päästä mutta hyvä tarkoitukseen. Se vain, että olisi pitänyt laittaa selän taakse se tyyny aikaisemmin, kuin vasta loppusuoralla.

Välineinä käytimme cellona kipsiharsoa, elmukelmua ja vettä.

Kuvaajana toimi mieheni ja siskoni. Masun voi siis suojata kipsiltä vaseliinillä yms. tai niin kuin me elmukelmulla. Mutta koska ulkona tuuli käytimme myös lakanaa jaloille.

Kipsaajana toimi siskoni. Taidekoulun ekan vuoden opit käytäntöön ;)

Mahdollisimman sensuroitu aloituskuva ;D Eli halusin rintsikoiden kanssa tehdä kipsin, sillä nämä jättiläiset on oikeesti isot ja en halunnut niitä kainaloihin. Rintojen kelmuttaminen olikin oma juttunsa. Minut kelmutettiin kahdesti. Siskoni laittoi ensimmäisen kipsiharson. Se piti dipata kylmään veteen. Hyyyhyhyhyyyi!

Onneksi kipsi lämpenee niin ei ollut kylmä. Toisaalta tuo kelmutus piti lämpimänä, kun minnekkään ei päässyt ilma haihtumaan.

Tosiaan suosittelen tämmöstä laakeaa astiaa vedelle niin on helpompi kostuttaa tuo harso. Tähän masuun meni 9kpl 10cm+2m rullia. Leikkelin ennen työn aloitusta 4 rullaa. Pitkiä, vähemmän pitkiä, kapeita... Mutta eihän se minun määrä mitenkään riittänyt. Äityli pääsi leikkailemaan aina kun lisää tarvitsi.

Halusin tosiaan tuommosen "hihallisen" mallin. Selailin aikani googlessa etsien kivaa mallia ja lopulta menin pinterestin maailmaan. Sieltä nousi 3 kivaa mallia. Kaikki niistä on tehty varmaankin seisaalteen, koska se masu osan alla on hieman jalkoja. Yksi näyttää uimapuvulta, toinen toppi/t-paidalta ja kolmas on vain masu osa rintojen alta shortsi tyyppiset.

Tikkua käytettiin apuna noissa hankalissa kohdissa, että saatiin mahdollisimman myötäilevä malli.

Tässä teille "kesää". Mammalle tuli kylmä ja meni hakee UNTUVAtakin. Pikkusisko paahtaa toppi-haalari-pipo kledjuissa. ;D Siinä leikellään lisää suikaleita.

Tosiaan minä päädyin, että kipsi kerroksia piti olla 3. Joissain ohjeissa puhutaan kahdesta, mutta halusin varman päälle laittaa. Eli ensin poikittain, sitten pystypäin, kuten tässä näkyy.

Hihi. Saipahan sisko sydämensä kyllyydestä hipelöidä masua. Uskalsikohan ekan kerran kysyä, kun olin viikolla 24, että saako koskea? Kuittailin tietenkin miehelleni, kun noita boltseja kipsailtiin, että onkos nyt kade :D

Valmis pose! Jiihuu, eihän tuossa mennyt kuin.... 19:00 istuin tuoliin ja 20:40 oli tämä. Sitten vielä kuivattelua 45min. Toisissa ohjeissa oli 30min, mutta me otettiin varman päälle, vaikka pepussa jo alkoi tuntuakkin.

Se vähän näytti, että alkaisi satamaan, joten minut raahattiin autokatokseen. Se olikin pelottavaa, koska pelotti että kipsi halkeaa jostain kohdasta. Mutta ehjänä pysyi.

Kun kipsi lopulta nostettiin pois, nousin ylös tuolista ja huomasimme mustelmia pepussa. Ohhoh :O No kelmuissa oli vielä lämmin, mutta AU ja OU! kun alettiin kelmua pois ottamaan. Oli hyvin painautunut ihoon ja sitä kutinan määrää, mutta kylmähän heti siinä tuli. Onneksi oli sauna lämmitettynä <3 Tovin saivat leikkiä masulla, ennen kuin laitettiin autotalliin kuivumaan. Ja suositus on sen 24-48h kuivumista. Vielä olisi siis vahvistelua ja muokkaamista ja silottelu.

Ja sitten olisi päätettävä mimmosen mie tahtoisin siitä pinnasta. Tykkään tosi paljon noista kuparin värisistä, mutta tykkäisin myös, että laitettaisiin masuun tiedot pienoisesta. Sisäpuolelle voisi laittaa ympärysmitat, mitä tuona päivänä oli, ja rv. Sekin oli todella kiva idea, että painetaan vauvan jalat sisäpintaan siihen kohtaan mihin on potkut eniten tuntunut.

Tämmöstä hauskaa. Laittelen mahdollisesti jatkoa sitten, kun semmosta tulee ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti