maanantai 27. tammikuuta 2014

Papercraft ja Pepakura: Eeveen kokoaminen

Moi hei moi!

Kokosin tässä paperipokemin pikkusiskolleni, kun hän sitä niin toivoi ja pyysi. Otin kuvia aika paljon, mutta en lähestään tarpeeksi selviä, mutta ehkä joku jotain apua saa.

Elikkä aloitetaan siitä, että pokemon paperi ukkoja saa täältä. Siellä on vaikeusasteetkin annettu jokaiselle. Kaikkia pokemoneja ei ole mallinnettu paperiversioiksi, mutta he tekevät parhaansa! Sieltä siis valitaan pokemon ja download kohdasta painetaan (en tiiä mitä eroa on A4 ja Letterissä). Sieltä latautuu rar tiedosto, joten tarvitset Win rar ohjelman purkamaan sen tiedoston. Okei. Sitten avaat kansion ja sieltä löytyykin sitten vaikka mitä. Pdf tiedostoista kannattaa avata lined versio, jotta näät miten taitella paperi palasia. Mutta tulostaa kannattaa Lineless, jos et halua katkoviivoja nähtäväksi. Myös Pepakura ohjelmalla voit nähdä taitoskohdat, niin ei tarvitse montaa ikkunaa olla auki.

Aloita yleensä päästä! Tässä oli ohje, että sulje malli hännän päästä. Tässä on siis olen jo taitellut päälaen (oik) ja nyt sitten vuorossa korva. Kuvissa näkee - - - merkin, joka tarkoittaa taittoa "ulos", eli nurja puoli nurjaa vasten. Toinen merkki on _ . _ . _ . ja tämä tarkoittaa taittoa "sisään", eli oikea puoli oikeaa vasten. Minä käytän apuna taittamiseen pinsettejä. Pehmeämmän jäljen saa kun käyttää vain sormia, mutta silloin voi taitokset olla vähemmän tarkkoja.

Tässä onkin kuvaa miltä Pepakura näyttää. 3D mallinnosta voi kääntää vääntää lähentää loitontaa. Toisella puolella näytetään kaikki palaset ja sinnekkin pääsee lähemmäksi katsomaan mm. taitokset. Mutta pääpaino Pepakurassa on vähän aukaista miten tämä malli kootaan. Vähän huonosti näkyy kuvassa, mutta olen hiirellä mennyt päälaki kappaleen päälle ja sieltä piirtyy viiva korvalle, johon minun tulisi kiinnittää päälaki. Liimaa käytäen. Itse kokosin pari ensimmäistä mallia pikaliimalla, mutta totesin kokeilujen kautta että scotch gel liima on minulle mukavampi käyttää. Kuivuu ihan tarpeeksi nopeasti ja ylimääräinen on helppo rapsuttaa pois.

Yoda pää alkaa muodostua, eikun siis. Nyt on molemmat korvat liimattu päälakeen. Seuraavaksi on tiedossa silmät.

Ja nyt kuvaajakin näkyy hieman taustalla ;D Näin tämä malli vain etenee. Pepakurasta vielä yksi juttu tulossa vähän myöhemmin.

Nenä palanen on taiteltuja ja valmiina liimattavaksi.

Tämän halusinkin näyttää. Eli painamalla 3D mallinnosta tai palasta tulee näkymä tämmöiseksi. Näet suunnilleen mihin laittaa nassua kiinni tai että mikä palanen kiinnittyy seuraavaksi. Kätevää.

Pahoittelut kuvanlaaduista edelleen. Pää on valmis!

Sitten hypitään aikalailla eteenpäin. Eli tohon kaulakarvaan. Tommosia palloja ilmestyy mystisesti.

Vielä eteen en ole laittanut, koska se olikin hieman hankalampi, joten siitä enemmän kuvia.

Eli tässä näkyykin noi palaset ja punainen viiva havannoi mikä palanen kuuluu mihinkin liimata. Tuo etu kasva juttu siis koostuu 5 palasesta @_@

Tässä olenkin kaikki muut palaset laittanut yhteen. Minusta oli helpompi koota se näin.

Tadaa!! Että minua häiritsi, kun tuo karva ei ole symmetrisesti kasvojen linjan kanssa. Tämä siis malli moka ei minun.

Etutassut seuraavaksi.

Yksi tassu valmis.


Eli kokosin ensin tassut ja sitten liimailin ne välikappaleeseen. Tämä tapa on minusta helpompi ja nyt sitten liimataan päähän kiinni.


Tadaa!

Enää kaksi sivullista taiteltavaa ja liimailtavaa.

Takajalka valmistumassa.

Pepakura ohjaamassa. Jalat oli kyl omalla tavalla haasteelliset, kun on niin pienet.

Vielä kankku tähän.

Kankku palanen onkin aika jännittävä.

Sitten enää liimataan jalkaan kiinni.

Yksi takajalka valmis, toinen vielä.

 En ymmärrä miksi toisessa takajalassa oli enemmän palasia, mutta kai se ihan syystä oli.


 Reisipala taitseltuna.

 Reisipala liimattuna.

2 Hienoa takajalkaa ;D Sitten tuleekin se hankalin vaihe. :S

Eli seuraavana tiedossa olisi tuo vatsa selkä peppu palanen. Sitä palasta klikkaamalla näyttää vaipalta ;D

Osittain kiinni.

Tämä paremmin havannoi.

Sitten liimailtiin jalat.

 Jätin pepun enemmän auki, koska häntä olisi ollut hankalampi saada paikalleen.

Kuppihäntä ;D

Jihuu peppu pose.

 Sitten onkin valmis.

"Kiitos katselusta!"

"Okei ja nyt voi mennä"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti