perjantai 5. heinäkuuta 2013

Kissallani on bulimia

Morojenttes! Vähän taas karvaitsen otusten päivitystä. Eli meillä on nyt tätä barffausta kokeiltu ja se on ollut hyvinkin toimiva ja hajuhaittoja helpottava. Meillä on vain ilmennyt yksi ongelma: Naginin ahmiminen ja oksentelu.

Kävimme eilen lääkärissä tutkituttamassa, onko meidän kisulla jokin vikana. Lääkäri totesi, että on todella virkeä, hyvässä kunnossa, loistavat veriarvot, mutta vähän saisi neitonen saada elopainoa lisää. Ehdotti, että annettaisiin ruuat erikseen tai ruokavalion vaihdos.

En haluaisi millään vaihtaa ruokavaliota, kun jätökset ei enää haise, turkki kiiltää ja yllättävistä seinille hyppy kohtauksista on päästy. Mutta kyllä minusta tuntuu, että on pakko pitää barffauksesta tauko. Ainakin Nagini osalta, jotta tuo vatsa rauhottuisi. Ei ole kivaa että syömisestä 15-30min päästä neiti kakoo jossain. Annos määrä on siis yhtäpieni kuin neitikin.

Gobolla ei ole mitään ongelmia ollut. Ruoka maistuu ja on mukavan aktiivinen, vaikka hänellä sitä elopainoa on sitten kertynyt. Gobbo tosin syö mitä tahansa kaupan halvimmasta kakelasta raakaruokaan. Vain märkä ruuasta se ei tykkää, hyytelön syö mutta sen "lihan" jättää koskemati.

Noh pitää nyt kattoa mitä tehdään. Toivottavasti Naginin olo kohta alkaisi helpottaa, kun on se aika kurjaa joutua oksentelemaan.

4 kommenttia:

 1. Annoitko kissoille vaan suoraan lihaa vai kuinka? Ku meidän Elvis ei suostu edes noita purkkiruokia, ku lipomaan, ni mietin, et miten sen sais kiinnostumaan barffista edes pienenä osana ruokavaliota... Oon sydäntä, kalaa, jauhelihaa yrittänyt, mutta ei ainakaan tolleen oo saanu suosiota...

  VastaaPoista
 2. Ensin aattelin aluksi olla ilkeä ja kirkeä kakela riippuvuuden kokonaan pois ja päivän paaston jälkeen kissat alkoivat näykkimään. Mutta sitten luin lisää barffauksesta ja siitä, ettei kannata dramaattisesti muuttaa ruokavaliota. Niinpä sitten annoin lihan mukana kakeloita. Mimmosta purkkiruokaa oot antanut. Mie oon semmosia pakaste pötköistä leikannu 5 osaan ja yksi kalikka aamulla ja yksi illalla. Oon käyttänyt MAUKAS- ja MUSCH-merkkiä.

  VastaaPoista
 3. Tommosista en oo kuullukaa... Toistaseks oon testannu noita marketin purkkareita, ku ei oo oikeen missään vaiheessa välittänyt, niin ei oo innostanu ostaa mitään kalliita versioita. Mutta noita voisi testata. Mistä oot yleensä ostanu noita?

  VastaaPoista
 4. Ei oo kalliita! Olen ostanut mustin ja mirrin pakaste osastolta.

  VastaaPoista