tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kun tapahtuu elämässä isoja muutoksia, kavereiden on välillä vaikea pystyä mukana

Heippa hei! Nyt pohdin frendejäni ja kaivan hautaa varmastikkin ;D Älkää hermostuko, kerron vain miltä tuntuu.

Minulla on kahden kunnan kavereita. Kirkon kautta ja muita kautta.

Meidän kirkossa järjetetään upeita hienoja tapahtumia, joiden kautta pääsee tutustumaan ihmisiin, joilla on samat arvot. Ja teininä niitä odotti aina innolla. Tapasin mahtavia ihmisiä, jotka pitivät iloisena. Se oli upeaa aikaa. Siinä mielessä teininä oli kivaa.

Mutta sitten täytin 18. Kaikki muuttui.

Kirkolla on 18 eteenpäin 30 asti on sitten seuraava jakauma. Nuorille naimattomille aikuisille on mahtava systeemi. On tapahtumia ja tilaisuuksia. Nakki toimintaa lyhennettynä. Mutta... minä menin nuorena naimisiin. En ole naimaton. Ja minulle on monelta taholta sanottu, etten saisi näihin toimintoihin mennä. Jäin ulkopuolelle.

Naimisiin menon jälkeen, minusta tuntui, että jäin täysin ulkopuolelle kaikesta. Tuntui, kuin kukaan ei olisi kutsunut minua enää minnekkään. Tuntui tuskalta mennä naamakirjaan, joka oli täynnä ihmisten hypetystä siitä missä kaikkialla ovat olleet.

Sitten äitini sanoi lohdullisia sanoja ja viisaita. Olihan hänkin tämän kokenut. Ei ehkä täysin samalla tavalla, mutta hänkin meni nuorena naimisiin. "Sinun pitää työntää itsesi esille. Osoittaa ettet miehesi kanssa vain ole suloisia vastanaineita". Ja hetken surkuttelun jälkeen työnsin jälleen itseni esille. Ja mikä vastaanotto minua odottikaan. <3

Ihmiset jotka olin muuta kautta, kuin kirkon kautta ottivat minut avosylin vastaan. Ja kyllä minulle muutama kirkon kautta tuleet kaverit jäivät lähelleni, mutta moni katosi. Monesta ystävästä tuli tuttuja. Ja se oli aikamoinen kolaus.

Ja minä en voi ymmärtää, miksi ei voi olla enemmän toimintoja naimattomien ja naimisissa olevien nuorten aikuisten välillä. Haluan tutustua uusiin ihmisiin ja tutustua jälleen tuttuihini, mutta minusta tuntuu mahdottomalta. Rakastan kirkkoani ja sitä kautta tulleista siunauksista, mutta tässä kohdassa on hankala kohta nuorelle naimisissa olevalle.

4 kommenttia:

 1. Kirkon ulkopuolella ainakin meidän piireissä ainoastaan kummallisella huumorintajulla on oikeastaan merkitystä! ^^

  VastaaPoista
 2. Harmi että susta tuntuu tuolta :( oot edelleen mulle rakas ♡ vaikee vaan nähdä kun itsellä ei oo autoo käytössä ni ei oikein tuu käytyy hyvinkäällä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin olen jo monelle frendilleni tarkentanut tämän bloggauksen: Olisihan se kiva, että ihmiset tulisivat täällä luonani käymään, muulloinkin kuin vain spesiaali tilanteissa. Mutta minulle on myös täydellisen ok, että minua/meitä kutsutaan kylään. Täältä löytyy auto. :)

   Poista